× Kategorisiz paylaşımlar için ayrılan alandır.

Bisikletinizin yağlanan fren diskini temizleme resimli anlatım

  • Cemal Hoca
  • Cemal Hoca Kullanıcısının Avatarı Konu yazarı
6 yıl 9 ay önce - 6 yıl 9 ay önce #1 Yazan: Cemal Hoca
Cemal Hoca tarafından Bisikletinizin yağlanan fren diskini temizleme resimli anlatım-1 konusunda yanıtlandı
9)Balataları kolaylıkla çıkarabilmek için ayar yapmaya yarayan vidayı tamamen çıkarıyoruz. Karşımıza çıkan alandan balataları çıkarıp, temizleyip,kurutup tekrar aynı alandan yerine yerleştiriyoruz.

Ek dosyalar:
Son düzenleme: 6 yıl 9 ay önce Düzenleyen:Cemal Hoca

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

  • Cemal Hoca
  • Cemal Hoca Kullanıcısının Avatarı Konu yazarı
6 yıl 9 ay önce - 6 yıl 9 ay önce #2 Yazan: Cemal Hoca
Merhaba değerli arkadaşlar, bisiklet kullanarak ulaşımını sağlayan benim gibi bisiklet tutkunları için can sıkıcı bir durum hakkında bir yazı yazmak istedim. Disk frenli bisiklet kullanan arkadaşlar bazen zinciri yağlarken diske yağ değdirirler. Bazen de hidrolik fren yağını tamamlarken fren yağı değdirirler. Sonuç olarak yağlanan disk artık fren görevini yapamaz. Fren balatalarıda yağlanmıştır. Bu durumdan kurtulmanın birden fazla yolu vardır. Pahalı olanı konuşmaya gerek bile yok(yeni parça alıp takmak) konumuz dışındadır. Bisiklet kullanan kişiler büyük masraflara girmeyi kolay kolay göze almazlar. Bence de öyle. Kendi işini yapmak kadar güzeli varmı ! ;) Gelelim ilk denenecek olan temizlik işlemine;
1)Bisiklet ters çevrilir :) ve tekerlek sökülür

2)Temizlik için kullanılacak bir kap,bulaşık deterjanı veya tiner hazırlayın.Kurulamak için gazete kağıdı,havlu peçete veya bir parça bez de unutulmaması gereklidir.

3)Alyan takımınızı alın ve işinize yarayacak büyüklükte olanı çıkartın,tekerlekten diski sökeceğiz.

4)Fren diskimizin üstündeki vidaları bir bir alyan ile söküyoruz.

5)Sökülen disk yerinden çıkarılır.

6)Bulaşık deterjanlı su ile temizlediğiniz diski bir kenara koyup kurumaya bırakmadan önce bez,gazete veya peçete ile kurulama işlemi yapın.

7)Temizlenen diskimizi yerine takıyoruz. Sıra ile vidaları yerleştiriyoruz.

8)Yerlerine taktığımız vidaları çaprazlarındaki ile birlikte sıkıyoruz.Sıkarken aşırı yüklenmeyin vidalara diş attırmayınız.Yoksa masrafınız çok büyük olabilir. Dikkat edin şemsiye açılmasın :)

Buraya kadar diski temizlemeyle, söküp takmayla ilgilendik. Eğer yağın hala çıkmadığını düşünüyorsanız; tiner veya balata spreyi temizlemek için kullanabilirisiniz.Devam edersek sırada balatalarımız var.
Son düzenleme: 6 yıl 9 ay önce Düzenleyen:Cemal Hoca

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena Forum