× Arkadaşlar bu kategoride hemen balıklama atlayıp yeni konu açmadan önce, göndereceğiniz sorunun konusunda bir soru gönderilmişse lütfen ona cevap yazmak şeklinde soruyu iletirseniz forum daha düzenli olur.Arayanlar istediği çözüme daha çabuk ulaşabilir. Şimdiden teşekkür ederiz.

Topic-icon Üçgende açılar-üstlü ifadeler ve problemler

Daha fazla
1 ay 1 hafta önce #487 yazan Miray
Miray konuyu oluşturdu Üçgende açılar-üstlü ifadeler ve problemler

Lütfen Giriş veya Bir hesap oluştur nin oturumuna katılmak için.

  • Cemal Hoca
  • Cemal Hoca Kullanıcısının Avatarı
  • Çevrimdışı
  • Yönetici
  • Yönetici
  • Matematik öğretmeniyim daha ne olsun
Daha fazla
1 ay 1 hafta önce #488 yazan Cemal Hoca
Cemal Hoca konuyu yanıtladı Üçgende açılar-üstlü ifadeler ve problemler
Ekler:

Lütfen Giriş veya Bir hesap oluştur nin oturumuna katılmak için.

 
  • Cemal Hoca
  • Cemal Hoca Kullanıcısının Avatarı
  • Çevrimdışı
  • Yönetici
  • Yönetici
  • Matematik öğretmeniyim daha ne olsun
Daha fazla
1 ay 1 hafta önce #489 yazan Cemal Hoca
Cemal Hoca konuyu yanıtladı Üçgende açılar-üstlü ifadeler ve problemler
Kitap satışı ile ilgili olan sorunun cevabı;
1600 adet alım için geçerli kampanyalı alış fiyatı 2 TL dir. Maliyet 2 * 1600 = 3200 TL olur. 200 adet için satış fiyatı 14 TL dir. 200 Adet için kazanılan tutar 200 * 14 = 2800 TL olur. Ayrı ayrı 200 adet satış yapıldığı için 8 * 2800 = 22400 TL toplam kazanç olacaktır. Kar hesabı için satış - alış = 22400 - 3200 = 19200 TL olur.

Lütfen Giriş veya Bir hesap oluştur nin oturumuna katılmak için.

  • Cemal Hoca
  • Cemal Hoca Kullanıcısının Avatarı
  • Çevrimdışı
  • Yönetici
  • Yönetici
  • Matematik öğretmeniyim daha ne olsun
Daha fazla
1 ay 1 hafta önce #490 yazan Cemal Hoca
Cemal Hoca konuyu yanıtladı Üçgende açılar-üstlü ifadeler ve problemler
işçiler ile ilgili sorunun cevabı;
Düz mantık ile kolaylıkla yapılabilir. 75kg dan 5 kg 65kg'a verirsek 75->70 65->70 dönüşecektir. O halde elimizde 10 tane 70kg ortalamaya sahip işçi olur. Geriye 4 tane 65kg ve 7tane 80kg işçi kalır. Bunlardan 2 tane 65kg + 1 tane 80kg ortalaması 70kg yapar. Bu durumda 4tane 65kg ve 2 tane 80kg lık işçilerde 70 kg ortalamaya sahip olacaktır.Bu da 6 işçi daha demektir. Toplamda 10 + 6 = 16 tane işçiden oluşan takım olacaktır. Geriye kalanların ortalaması 70kg yapmaz.

Lütfen Giriş veya Bir hesap oluştur nin oturumuna katılmak için.

 
  • Cemal Hoca
  • Cemal Hoca Kullanıcısının Avatarı
  • Çevrimdışı
  • Yönetici
  • Yönetici
  • Matematik öğretmeniyim daha ne olsun
Daha fazla
1 ay 1 hafta önce #491 yazan Cemal Hoca
Cemal Hoca konuyu yanıtladı Üçgende açılar-üstlü ifadeler ve problemler
xyzx+y+z>8 olacak şekilde aşağıdaki
durumlar düşünülmüştür.
1443 Farklı şekilde dizilir
2346 Farklı şekilde dizilir
2443 Farklı şekilde dizilir
3331 Farklı şekilde dizilir
3343 Farklı şekilde dizilir
3443 Farklı şekilde dizilir
4441 Farklı şekilde dizilir
Toplam 20 farklı şekilde dizilir.

Lütfen Giriş veya Bir hesap oluştur nin oturumuna katılmak için.

  • Cemal Hoca
  • Cemal Hoca Kullanıcısının Avatarı
  • Çevrimdışı
  • Yönetici
  • Yönetici
  • Matematik öğretmeniyim daha ne olsun
Daha fazla
1 ay 1 hafta önce #492 yazan Cemal Hoca
Cemal Hoca konuyu yanıtladı Üçgende açılar-üstlü ifadeler ve problemler
Üslü sayılarla ilgili sorunun temelinde binom açılımı yatıyor.
pay kısmında 2 parantezine alırsanız; 2 * (28 - 1) olur.Bu da ;2 * (2 - 1) * (27+26+25+...+1) olur. Bu ise payda ile sadeleşir. Geriye kalan 2 * (2 - 1) = 2 * 1=2 olur.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Miray

Lütfen Giriş veya Bir hesap oluştur nin oturumuna katılmak için.

 
Sayfa oluşturma zamanı: 0.499 saniye
Yandex.Metrica